No bake chokladkolapaj

När en paj är så god att det inte spelar någon roll att jag råkade smula sönder pajskalet innan bilden skulle tas. Den är för god för att ni inte ska få receptet så fort som möjligt. Det här är en härligt drömmig no bake chokladkolapaj med sprött kexskal, len chokladkola och fluffig vispgrädde.

Grunden till fyllningen är från brigadeiro och den här pajen är minst lika enkelt att göra som det brasilianska chokladkolagodiset minus rullningen till bollar. Perfekt för dig som vill bjuda på något festligt utan att behöva stå flera timmar i köket.

Receptet ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (pajskal):

15 stycken digestivekex

100 g smör

Ingredienser (fyllning):

2 burkar sötad kondenserad mjölk à 397 g

50 g normalsaltat smör

1 dl kakao

ev. 1 nypa salt

Ingredienser (topping):

2 dl vispgrädde

25 g hyvlad/riven choklad

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i en pajform och ställ i kylskåpet för att svalna medan du gör fyllningen.
  4. Lägg sötad kondenserad mjölk, smör, kakao och salt i en kastrull. 
    Koka upp allt under konstant omrörning på medelvärme.
    Räkna tiden från det att den börjar sjuda. Efter ca 10-12 minuter kommer smeten att tjockna.
  5. Häll upp fyllningen i pajskalet och ställ tillbaka pajen i kylskåpet för att stelna helt och hållet innan servering. Räkna med att det tar 1-2 timmar.
  6. Vispa grädden och toppa din paj med den. Garnera med hyvlad choklad.
Läs om vår kommentarspolicy