Key lime pie i glas

Key lime paj är en av mina absoluta favoritpajer. Men det är en paj som man får ha lite is i magen med medan den sätter sig i kylskåpet. Det är den helt klart värd men ibland vill man bara svänga ihop något som kan serveras med en gång. Den här varianten på key lime paj serveras smidigt i glas och du blir klar med den på en kvart.

Kexsmul, syrlig key lime fyllning, lime curd och vispad grädde. En enda fräsch limedröm på ett kick. Perfekt att servera vid oväntat besök eller som ett avslut på en lite tyngre middag.

Receptet ger 6 portioner.

Ingredienser:

6 digestivekex

250 g kesella vanilj

300 g färskost

1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

zest från 3 limefrukter

3 dl limecurd (kan uteslutas)

5 dl vispad grädde

Gör såhär:

  1. Smula kexen för hand och fördela dem i botten på varje glas.
  2. Vispa ihop kesella, färskost, kondenserad mjölk och limezest till en jämn smet. Fördela fyllningen i glasen.
  3. Sprid ut ett jämnt lager limecurd på varje fyllning.
  4. Vispa grädden och toppa varje glas med den.
  5. Servera direkt eller förvara glasen i kylskåpet!
Läs om vår kommentarspolicy