Pepparkakssnittar

Genvägen till riktigt goda pepparkakor utan att behöva vänta massor på en deg som behöver sätta sig i kylskåpet stavas pepparkakssnittar. Det är helt enkelt kolasnittar smaksatt med pepparkakskrydda. Jag valde att lyxa till mina lite med choklad men det funkar såklart utmärkt att bara utesluta det om man vill hålla dem enkla.

En steg för steg-video på hur jag bakar de här goda pepparkakssnittarna hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se. Receptet räcker till två längder som ger 10-12 kolasnittar vardera.

Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0,5 msk mald kanel

1 tsk mald ingefära

1 tsk mald kardemumma

1 tsk mald kryddnejlika

100 g mörka chokladknappar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Tillsätt chokladen. Arbeta in den i degen tills det fördelats jämnt.
  5. Rulla degen till två längder, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längderna.
  6. Grädda kolasnittarna  i mitten av ugnen i ca 2o minuter.
  7. Låt dem svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar.
Läs om vår kommentarspolicy