Tripple chocolate brownie cookies

Det här inlägget är i annonssamarbete med Khoisan Tea

Det absolut bästa med chocolate chip cookies är chokladen. Jag slänger alltid in lite extra chokladbitar i min cookie dough för att jag tycker att det är så himla gott med det där härliga tuggmotståndet från chokladbitarna i den segmjuka kakan. Den här varianten är en segmjuk brownie cookie med chokladbitar av både vit, ljus och mörk choklad. 

I det här receptet har jag använt Khoisan Teas nya chokladbakprodukter. Lyxig kakao och fantastiskt krämig bakchoklad i olika kakaohalt som både är fair trade och ekologisk. I vanliga fall brukar jag bara ha en chokladsort i chocolate chip cookies men eftersom att jag föll pladask för både kakaon och alla tre chokladsorter så tänkte jag att, nä jag både smaksätter och fyller mina cookies med allt mumsigt så att det blir sådär galet goda cookies med det lilla extra.  

En steg för steg-video på hur jag gör dessa cookies hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se och mer om produkterna kan ni läsa på khoisantea.se.

Ingredienser:

200 g rumsvarmt mjölkfritt margarin

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

2 msk vatten

3,75 dl vetemjöl

0,5 d Khoisan Tea ekologiskt kakaopulver

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk maizena

100 g Khoisan Tea ekologisk mörk bakchoklad

100 g Khoisan Tea ekologisk ljus bakchoklad

100 g Khoisan Tea ekologisk vit bakchoklad

Gör såhär:

  1. Grovhacka all choklad. Ställ åt sidan.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en annan skål.
  3. Vispa margarin, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.Tillsätt vattnet och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Ställ degen i kylskåpet i ca 20 minuter. Detta gör du för att inte kakorna ska hinna flyta ut för mycket i ugnen när de gräddas då de består av ganska mycket margarin. Ha inte i degen för länge i kylskåpet bara, då blir degen hård! 20 minuter tycker jag är precis lagom.
  6. Under tiden kan du sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä två bakplåtar med bakplåtspapper.
  7. Nu är kruxet att försöka få kakorna att bli exakt lika stora.Inte bara för att det blir snyggt men också för att det ger än jämnare gräddning. Jag använde en mindre glasskopa för att få lika stora bollar men att väga dem går också bra, ca 25 g brukar vara lagom. Eftersom att kakorna flyter ut i ugnen gäller det att rulla degbitarna till just bollar och att vara generös med utrymmet mellan dem på plåten. 15 bollar på varje plåt är precis lagom.
  8. Det finns en del saker att tänka på vid gräddning också. Kakorna ska gräddas i mitten av ugnen men förutom det är det viktigt att ta ut kakorna i tid. Du vill inte ha dem i ugnen för länge för då kommer du helt och hållet att förlora den spröda kakan med en seg mitten. I min ugn så behöver jag ha dem inne i precis 12 minuter, det varierar såklart från ugn till ugn men en bra riktlinje är att de bara ska ha fått pyttelite färg runtom kanten och fortfarande vara ljusa i mitten. Dessutom ska de ha hunnit bli av med den glansiga ytan som blir när man precis satt in dem i ugnen.
  9. Ta ut kakorna och låt dem svalna på plåten i 2-3 minuter innan du flyttar över dem på ett galler och låter svalna helt!
Läs om vår kommentarspolicy