Kladdkaka i strut

Inlägget är i annonssamarbete med kalasdekorationer.se

När jag tog fram ett recept på kladdkaka som gräddas i glasstrut i somras var det många av er som sa att ni inte hittade strutar med platt botten i affärerna. Och nu finns det en lösning! Nämligen ett glasstrutställ, eller cupcake baking rack som det egentligen heter som finns att köpa på Kalasdekorationer.se. I den kan man ha i vanliga, konformade glasstrutar och grädda i ugnen med mumsigt innehåll. Min favorit är kladdkaka men det går lika bra att grädda sockerkaka eller annan kaka i dem. Med min rabattkod “MYKITCHENSTORIES” få ni dessutom 20% rabatt på hela sortimentet hos kalasdekorationer.se.

Att servera bakverk i glasstrut gör allting så mycket festligare. Det funkar lika bra att servera på barnkalas som på ett dessertbord på en babyshower. Har du ett speciellt färgtema på festen kan du spritsa med färgad frosting eller färgad grädde. Bara fantasin sätter gränser!

En steg för steg-video där jag visar hur jag bakar kladdkaka i glasstrut hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se

Receptet räcker till 12 stycken kladdkakor i glasstrut.

Ingredienser:

150 g smör

2,25 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

0,5 tsk äkta vaniljpulver

3 ägg

2,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

1 krm salt

12 glasstrutar

150 g mjölkchoklad

1 tsk rapsolja

3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.
  4. Ställ glasstrutarna i strutstället.
  5. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du doppar varje strut i choklad och dekorerar.
  7. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Blanda ner oljan i chokladen och doppa varje strut i chokladen.
  8. Ställ tillbaka strutarna i stället.
  9. Vispa upp grädden och spritsa den på varje strut. Dekorera med strössel.
  10. Förvara i kylskåp eller servera direkt!
Läs om vår kommentarspolicy