Kladdkaka med dumlefluff

Häromveckan frågade jag er på min instagram @mykitchenstories.se vilken min nästa topping skulle bli på kladdkaka och så många önskade dumlefluff. Jag som älskar dumlefluff kunde inte bli gladare över det. Er önskan är min lag och här har ni en härligt kladdig kladdkaka med dumlefluff, kolasås och mjölkchoklad.

Jag får verkligen inte nog av fluff. Det är bara så galet gott och samtidigt väldigt enkelt. Det är på riktigt bara att smälta ihop sin favoritchoklad eller favoritgodis med vispgrädde (mängden varierar beroende på vilken godissort eller chokladsort det gäller), låta det svalna och sedan vispa upp. Så himla smidigt!

Receptet bakas i en rund springform med avtagbara kanter med diameter på ca 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser:

1 påse dumle à 220 g

2 dl vispgrädde

150 g smör

2,25 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

0,5 tsk äkta vaniljpulver

3 ägg

2,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

1 krm salt

kolasås och mjölkchokladknappar till garnering

Gör såhär:

  1. Klipp dumlen i mindre bitar och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman dumlen och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  7. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  10. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den, kolasås och mjölkchoklad.
Läs om vår kommentarspolicy