Vit saffranskladdkaka med hallongrädde

Idag är det kladdkakans dag! Och jag kan faktiskt inte tänka på annat än kladdkakor idag. Jag gjorde t om en video där jag ger mina bästa tips för att lyckas med din kladdkaka varje gång, oavsett vilket recept du följer. Du hittar såklart videon på min Youtube-kanal, Camilla Hamid.

Vilken kladdkaka åt du idag? Själv njöt jag av den här sjukt goda saffranskladdkakan med vit choklad och hallongrädde. Alltså jag blev överraskad av mig själv. Visst, jag visste ju att det skulle smaka bra men SÅHÄR gott hade jag ingen aning om att det kunde bli. Ni bara måste prova!

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. En steg för steg video på hur jag gör den här kladdkakan hittar ni på min instagram, @mykitchenstories.se.

Ingredienser (vit saffranskladdkaka):

200 g vit choklad

150 g smör

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 paket saffran à 0,5 g

1 nypa salt

1 krm äkta vaniljpulver

1,75 dl vetemjöl

3 ägg

florsocker att pudra med

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.

 

Ingredienser (hallongrädde):

100 g frysta hallon

3 dl vispgrädde

Gör såhär:

  1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  2. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  3. Servera direkt och njut!
Läs om vår kommentarspolicy