Kladdkaka med oreofluff

Jag har inte riktigt fått nog av fluff än, speciellt när det kommer till kladdkakor. Kladdkakor med flufftopping måste nog ändå vara bland de godaste kladdkakorna som finns. Den här gången blev det en kladdkaka toppad med fluff gjord på marabou oreo. En mjölkchoklad med oreokross helt enkelt. Barnsligt gott!

Jag har under en lång tid inte varit särskilt förtjust i oreo men häromveckan vågade jag mig på den här chokladen med oreokross och då började jag plötsligt tycka om det. Hur konstigt?! Jag kan fortfarande inte trycka i mig ett helt paket av kakorna med såhär tillsammans med något annat är det ju hur gått somhelst!

Jag har egentligen tagit steg för steg-bilder till det här receptet men av någon anledning så kan jag inte få upp dem i mitt redigeringsprogram. Filerna är skadade. Men det är exakt samma tillvägagångssätt som min kladdkaka med daimfluff så om ni behöver steg för steg-bilder så kan ni kika lite på det receptet. Ni hittar det HÄR!

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser:

200 g mjölkchoklad med oreokross

2 dl vispgrädde

150 g smör

2,25 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker strö

0,5 tsk äkta vaniljpulver

3 ägg

2,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

1 krm salt

chokladsås och mini oreos till garnering

 

Gör såhär:

  1. Grovhacka chokladen och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  2. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  4. Under tiden kan du göra kladdkakan.
  5. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  7. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  8. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  10. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten)  innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den, chokladsås och miniroreos.
Läs om vår kommentarspolicy