Kikärtspannkakor

Här kommer ett snabbt litet frukosttips som har blivit en favorit i  min pannkaksgalna familj. Nämligen, kikärtspannkakor! Med blötlagda kikärtor i smeten blir pannkakorna mer mättande och proteinrika utan att smaken eller konsistensen förändras särskilt mycket. Perfekt om man vill äta pannkakor till lunch eller middag t. ex.

Idag serverade jag dem med vispad grädde, granatäppelkärnor, kiwi och honung till frukost men det går minst lika bra att servera lite matigare tillbehör till. Bara fantasin sätter gränser!

Receptet ger ca 8 stycken kikärtspannkakor.

Ingredienser:

5 dl mjölk

2 ägg

2 dl vetemjöl

2 krm salt

400 g kokta kikärtor

2 msk smör + smör att steka i

Gör såhär:

  1. Lägg mjölk, ägg, vetemjöl, salt och kikärtor i en matberedare eller mixer. Mixa till en slät smet.
  2. Smält 2 msk smör i en stekpanna och blanda ner det i pannkakssmeten.
  3. Stek dina pannkakor i stekpannan som du smälte smöret i. Ha på mer smör på stekpannan vid behov.
  4. Servera direkt och njut!
Läs om vår kommentarspolicy