Veganska kärleksmums

När jag delade med mig av mitt recept på riktigt saftiga och goda kärleksmums i långpanna så var ni många som efterfrågade en vegansk variant. Och här har ni den! En generös sats med oerhört saftiga och porösa kärleksmums i långpanna utan ägg, mjölk eller andra mejeriprodukter.

Mina tips och trix för att uppnå den ultimata kärleksmumsen gäller såklart även för den veganska varianten. Du hittar alla tips här! Receptet bakar jag i en långpanna med måtten 25×35 cm vilket ger 24 bitar. Vill du baka kakan i den djupa ugnsplåten så dubblar du bara receptet.

Ingredienser (kakan):

250 g mjölkfritt margarin

2 dl vegetabilisk kaffegrädde (jag använder ikaffe)

2 dl kikärtsspad

4 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

1,5 dl kakao

0,5 tsk salt

3 tsk bakpulver

6 dl vetemjöl

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Täck din form med bakplåtspapper.
  3. Smält margarinet i en kastrull. Häll i kaffegrädden och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  4. Vispa kikärtsspad och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  5. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i kikärtsvispet.
  6. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  7. Tillsätt även margarinblandningen och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  8. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

 

Ingredienser (glasyr):

150 g mjölkfritt margarin

1,5 dl starkt kaffe

2 krm salt

2 dl kakao

1,5 msk vaniljsocker

5 dl florsocker

 

kokosflingor till garnering

 

Gör såhär:

  1. Smält margarinet och låt svalna.
  2. Blanda sedan ihop margarinet med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
  3. Gör en massa små hål i kakan och bred ut glasyren över den.
  4. Garnera med kokosflingor.
  5. Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
  6. Plasta in kakan eller förvara i lufttät burk innan du ställer den i kylskåpet så håller den sig saftig och fräsch riktigt länge!
Läs om vår kommentarspolicy