Kanelbullekladdkaka

Har ni hunnit märka hur taggad jag är inför torsdag än eller inte? Jag älskar kanelbullar i alla möjliga former och konsistenser. Ett måste är ju såklart kanelbullekladdkakan som är helt galet god. Älskar man kanelbullar så älskar man kanelbullekladdkaka! Idén till kanelbullekladdkaka var det bästa Sabina som kom på men receptet är mitt egna.

Förutom att den här kladdkakan är så god så är den dessutom busenkel att göra. På min Instagram @mykitchenstories.se så hittar ni en video där jag visar steg för steg hur enkelt man gör den här kladdkakan. Perfekt för dig som är sugen på kanelbullar men inte har ork eller tid att knåda och ha dig.

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

Ingredienser:

200 g smör

3 dl strösocker

2 msk malen kanel + 2 msk

4 ägg

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl farinsocker

pärlsocker till garnering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  3. I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 2 msk kanel, ägg och vetemjöl bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Lägg 2 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
  5. Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
  6. Kläd din form med bakplåtspapper.
  7. Häll upp den ljusare smeten i formen.
  8. Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare.
  9. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  10. Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.

 

TIPS!

Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass.

Läs om vår kommentarspolicy