Chocolate chip cookie rutor med vanilj

Idag bjuder jag er på ett riktigt höjdarrecept som bakas i långpanna. Nämligen chocolate chip cookie rutor med vaniljfyllning. Receptet är busenkelt att göra, ingredienserna har du med största sannolikhet hemma och hela kakan räcker till hela 24 generösa bitar!

Botten och toppingen består av segmjuk cookie dough med massor av choklad. Fyllningen av krämig vanilj. Beroendeframkallande gott!

På min instagram @mykitchenstories.se finns det en video där jag visar steg för steg hur man bakar den här ljuvliga långpannekakan.

Måtten på formen som jag bakade kakan i är 25×35 cm.

Ingredienser (chocolate chip cookie dough):

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 stort rumstempererat ägg

4,25 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
  4. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  5. Ha sedan i de resten av ingredienserna förutom den grovhackade chokladen. Arbeta snabbt ihop till en en deg.
  6. Till sist har du i den grovhackade chokladen (spara en del till garnering) och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  7. Ställ degenåt sidan medan du gör vaniljfyllningen.

 

Ingredienser (vaniljfyllning):

2 dl kesella med vaniljsmak

2,5 dl creme fraiche

2 ägg

1,5 dl strösocker (till fyllningen)

 

Gör såhär:

  1. Blanda ihop kesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljpulver i en bunke till en jämn smet.
  2. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut 2/3 av degen i botten på formen.
  3. Häll vaniljsmeten över botten och smula resten av degen över vaniljfyllningen.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Läs om vår kommentarspolicy