Fluffiga amerikanska pannkakor

Imorgon är det brunchens dag! Även fast jag älskar att variera mina bruncher så finns det alltid pannkakor av något slag på mina bruncher. Ni är många som frågat om recept på just fluffiga amerikanska pannkakor. Jag älskar när amerikanska pannkakor är lite tjockare, fluffiga, mjuka men inte tunga.

Det här receptet ger 15 stycken amerikanska pannkakor.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk strösocker

1 nypa salt

2,5 dl mjölk

25 g smör

1 ägg

smör till stekning

smör, sirap och florsocker till servering

Gör såhär:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt hälften av mjölken, smält smör och ägg. Blanda samman till en tjock, klumpfri smet.
  3. Ha till sist i resten av mjölken och blanda till en jämn smet.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme på båda sidor tills de fått en fin, svagt gyllenbrun färg.

 

Läs om vår kommentarspolicy