Veganska marshmallows

Inlägget är i annonssamarbete med Khoisan Tea

Att göra sitt eget godis är inte bara väldigt gott utan också väldigt enkelt. En av mina favoriter att göra hemma är egna marshmallows. Förutom att äta dem precis som dem är så är de dessutom väldigt roliga att baka med. T.ex dessa varm choklad cookies eller s’mores kladdkaka. Det bästa med just de här marshmallowsen är att de är veganska! Fluffiga, sockersöta och alla kan äta av dem.

Dessa marshmallows blir veganska tack vare kikärtsspadet och agar agar pulvret från Khoisan tea. Agar agar pulvret gör det enkelt att baka veganskt och gelatinfritt. Det finns att köpa på Ica Maxi, Ica Kvantum, Citygross, Mathem.se och Apotea.se. Med koden ”khoisan15” får du 15% på alla Khoisan Teas produkter (exkl. vaniljprodukterna) på Apotea.se fram till 12/8. Imorgon är alltså sista dagen som rabattkoden gäller, så skynda så att ni inte missar att ta del av det här fantastiska erbjudandet!

På min instagram @mykitchenstories.se hittar ni en video där jag visar steg för steg hur man gör dessa veganska och fluffiga marshmallows. Jag bakade mina i en liten rektangulär form med måtten 15×20 cm, vilket gav mig 20 stycken medelstora marshmallows.

Ingredienser:

2,5 dl kikärtsspad (finns i ca 2 tetrapack med blötlagda kikärtor)

1,5 dl vit sirap

1 msk flytande glykos

2 tsk Khoisan tea agar agar pulver

1 nypa Khoisan tea vaniljpulver

0,5 dl maizena

0,5 dl florsocker

 

Gör såhär:

  1. Mät upp kikärtsspad, vit sirap, flytande glykos och agar agar pulver i en kastrull.
  2. Rör om och koka upp under konstant omrörning tills dess att den når 118 grader.
  3. Häll över smeten till en metallskål (gärna en som tillhör en köksassistent).
  4. Börja med att vispa upp den på låg värme tills att blandningen blivit vit.
  5. Tillsätt därefter vaniljpulver och fortsätt vispa smeten på hög hastighet tills skålen svalnat helt och du har en tjock, vit och kletig marshmallowsmet.
  6. Vill du ha marshmallowfluff så använder du den direkt som den är eller förvarar den i lufttät burk.
  7. Annars klär du din form med bakplåtspapper. Blandar ihop maizena och florsocker till en jämn pulverblandning och pudrar hela bakplåtspappret med den.
  8. Bre ut smeten i formen, pudra ovansidan av marshmallowsmeten med pulvret och låt den sedan stå i kylskåpet i minst 4 timmar, helst över natten, och dela sedan upp den i bitar av önskar storlek och form.
  9. Förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.

 

Läs om vår kommentarspolicy