Saltlakritsglass

Det finns inget som ger mig så mycket inspiration som när ni skickar önskemål om vad ni skulle vilja se för recept här på bloggen. Häromdagen fick jag ett sådant från en av mina följare på instagram, Cecilia, som frågade om recept på en saltlakritsglass som skulle smaka MYCKET saltlakrits. Det vattnades i munnen bara av att läsa hennes meddelande. Ni vet, jag ÄLSKAR ju saltlakrtis. Sagt och gjort och här har ni den, en galet krämig saltlakritsglass med mycket smak av saltlakrits.

Men det här med att försöka ta en bild på en glass i den här värmen, hemma hos mig där temperaturen är högre än utomhus…Jag gav upp tillslut haha. Det blev fint ändå men ja, glassen ser ju inte ut sådär när den är i sitt “normalläge” om ni förstår vad jag menar.

Receptet ger ca 1 liter saltlakritsglass. Den kräver ingen glassmaskin och görs på ynka tre ingredienser!

 

Ingredienser:

2 påsar turkisk peppar à 120 g

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

(jag hade även i 1 tsk svart pastafärg för att få en intensivare svart färg men det är inget måste)

Gör såhär:

  1. Mortla eller krossa turkisk peppar till grova smulor.
  2. Lägg det krossade godiset tillsammans med vispgrädde i en kastrull. Smält samman på mycket låg värme under omrörning.
  3. Det får inte koka, så håll koll hela tiden tills godiset lösts upp sig helt i vispgrädden!
  4. Häll upp smeten i en skål som är tillräckligt rimlig för att vispa i och ställ den i kylskåpet i minst 4 h, helst över natten, för att svalna.
  5. Vispa upp godisgrädden till mjuka toppar.
  6. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vispa till en jämn smet.
  7. Häll upp glassmeten i en form och låt stå i frysen i minst 6 h innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy