Cookie dough dipp

Jag vet att jag typ nämner den extrema värmen i varje inlägg nuförtiden men den är ganska betydande för både bakning och fikastunder. Till exempel idag, när jag fick ett sug efter cookie dough men tanken på att äta det i det här vädret kändes inte jättemotiverat. När det är så här höga tempraturer vill jag allra helst äta frukt, vätska och syrligt så jag bestämde mig för att försöka ta fram en cookie dough-inspirerad dipp! Det känns som att man äter en riktigt krämig kakdeg!

Det som gör den här cookie dough dipen så fantastisk är att den innehåller färskost och såklart inget vetemjöl. Färskosten ger en fantastisk syrlighet som gör att man får en härligt lättsmält och fräsch cookie dough-upplevelse! Och tillbehör? Vad du vill! Själv körde jag på färska frukter, bär, salta kex och kexchoklad. Någonting för alla i hela familjen helt enkelt.

Receptet ger ca 3 dl cookie dough dip.

Ingredienser:

100 g mjukt, rumsvarmt smör

150 g färskost

0,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

2 tsk vaniljsocker

150 g chokladknappar (ta den kakaohalten du gillar bäst)

Gör såhär:

  1. Vispa smör, färskost, strösocker, farinsocker och vaniljsocker till en jämn och krämig smet.
  2. Tillsätt chokladknapparna och vänd försiktigt samman tills de fördelat sig jämnt i dippen. Rör du för kraftigt riskerar du att chokladen smälter så försiktiga rörelser är det som gäller.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

 

TIPS! Har du förvarat den i kylskåpet så kommer den att få lite fastare konsistens. Ta ut den en någon timme innan servering så hinner den bli krämig lagom till att ni ska äta den.

Läs om vår kommentarspolicy