Läskande lemonad

Vad dricker ni helst när det är såhär varmt ute som det är nu? Just nu har jag snöat in mig på lemonad (ibland blir vissa uttryck så motsägelsefulla haha). Jag älskar det sötsyrliga och med en massa isbitar blir det rena drömmen i sommarvärmen.

Och ja, det är ett värmeunderlägg som jag har ställt glaset på. Fyller absolut ingen annan funktion än att det blev fint på bild.

Receptet ger ca 1,5 liter lemonad och går riktigt snabbt och enkelt att göra.

Ingredienser:

1,5 dl strösocker

1 liter vatten

skal från en citron, ej rivet

silad juice från 4 citroner

is

myntasocker att garnera glasen med

Gör såhär:

  1. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills alla sockerkristaller lösts upp i vattnet.
  2. Använd en potatisskalare eller liknande för att tunt hyvla bort skalet från en citron. Du vill inte ha något av det vita, då blir det beskt.
  3. Tillsätt det hyvlade skalet och saft från 4 citroner till sockervattnet.
  4. Ställ kastrullen i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du serverar lemonaden med is.
Läs om vår kommentarspolicy