Vegansk pannacottapaj


Jag har fått många förfrågningar den senaste tiden om ett veganskt recept på mina pannacottapajer. Självklart antog jag utmaningen och resultatet ser ni ovan! En drömmig pannacottapaj med sprött pajskal gjort på veganska digestivekex, krämig pannacottafyllning med smak av vanilj och lime och sen har jag som vanligt bara gått bananas med dekorationen!

Den här pannacottapajen är fantastisk som den är men funkar också jättebra som ett grundrecept att utgå ifrån om du vill göra någon av mina andra pannacottapajer veganska!

Några av de mest besökta recepten på pannacottapaj är:

  1. Bärig pannacottapaj med kanel och kardemumma
  2. Pannacottapaj med vit choklad och lemon curd
  3. Pannacottapaj med mango och passionsfrukt
  4. Vit choklad pannacottapaj med rabarberspegel
  5. Kryddig äppelpannacottapaj
  6. Kokospannacottapaj med mangospegel

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du göra den i en form med diameter på 23 cm är det bara att ta alla ingredienser x1,5.

Ingredienser (pajskal):

14 stycken veganska digestivekex à 15 g

100 g mjölkfritt margarin

 

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp till kanten. Packa tätt så att du får ett stabilt pajskal.
  4. Låt pajskalet stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

 

Ingredienser (vegansk pannacotta):

4 dl vispbar soja-, kokos- eller havregrädde

1 dl strösocker

1 tsk malen kanel

1 nypa äkta vaniljpulver

rivet skal från 1 limefrukt

1 tsk agar agar pulver

färska bär och blommor till garnering

 

Gör såhär:

  1. Lägg alla ingredienserna förutom bär och blommor i en kastrull.
  2. Rör om tills alla ingredienserna fördelat sig jämn och fortsätt sedan rör om under uppvärmning.
  3. Låt pannacottan koka upp och sedan koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från värmen.
  4. När pannacottan svalnat en aning kan du hälla upp den i pajskalet.
  5. Ställ tillbaka pajen i kylskåpet och låt stelna innan du garnerar och serverar!
Läs om vår kommentarspolicy