Ice coffee pannacotta

Inlägget är ett annonssamarbete med Kökets box

Fluffig pannacotta med smak av kaffe, toppad med vispad grädde och grovhackad choklad. En riktig drömdessert för dig som älskar kaffe! Grunden till den här pannacottan är en av produkterna i månadens Kökets box, nämligen ICE Protein boost från Löfbergs som är en mjölkdryck med mild kaffesmak.

Om du är sugen på att testa Kökets inspirerande prenumerationsbox med spännande matnyheter varje månad så får du just 50% rabatt på första boxen när du bokar en löpande 3-månadersprenumeration om du anger koden “MKS50”. Du beställer din prenumeration HÄR. Frakten är fri och du prenumererar utan bindningstid.

Den här pannacottan är verkligen sjukt enkel att göra och kräver inte särskilt många ingredienser! Helt enkelt en perfekt efterrätt att svänga ihop när man inte har ork att stå och baka något avancerat i köket.

Receptet ger 2 portioner.

 

Ingredienser:

1 burk Löfbergs ICE protein boost à 225 ml

0,5 tsk agar agar pulver

1 dl vispgrädde

50 g grovhackad mörk choklad till garnering

 

Gör såhär:

  1. Häll upp Löfbergs ICE protein boost i en kastrull tillsammans med agar agar pulver.
  2. Låt koka upp på medelvärme under konstant omrörning i ca 3 minuter. Viktigt att du håller en låg värme och hela tiden rör om så du inte riskerar att bränna fast pannacottan i kastrullen.
  3. Häll upp pannacottan i två glas och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme innan du toppar med vispad grädde och grovhackad choklad.
Läs om vår kommentarspolicy