Daimcheesecake

Om du vill baka något riktigt gott i sista minuten så kan jag verkligen rekommendera den här krämiga no bake cheesecaken med daimkross. Galet krämig, försvinnande god och bakas utan ugn. Hur bra som helst!

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm och ger 10-12 generösa bitar. Och den här cheesecaken får snabbt tårtkänsla genom att helt enkelt dekorerar med blommor och bär. Bakverk som kräver minimal ansträning men ändå blir helt fantastiskt goda måste nog vara det bästa som finns. Baka och njut!

Ingredienser (botten):

100 g smör

15 digestivekex

 

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
  3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

 

Ingredienser (fyllning):

168 g daimchoklad

300 g vit choklad

2 dl vispgrädde

600 g färskost

1 dl strösocker

färska jordgubbar till servering

Gör såhär:
  1. Smält den vita chokladen i microvågsug eller över vattenbad. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  2. Hacka daimchokladen grovt.
  3. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  4. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  5. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
  6. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  7. Garnera gärna med färska bär och blommor vid servering.
Läs om vår kommentarspolicy