Tacobullar

Alltså det här är så gott att jag gråter! Tacobullar är den absolut godaste varianten på tacos i sommar som dessutom passar utmärkt att packa ner i picknickkorgen. Igår när jag tittade igenom instagram stories så såg jag att vackra @emiraah bakade bullar med köttfärsfyllning och riven ost som garnering. Jag vet inte vad det var som just hon bakade men hennes insta stories inspirerade mig till att baka de här bullarna à la tacos. Ni bara måste testa, det är vansinnigt gott!

Jag gjorde en väldigt matig fyllning med vegotacofärs, lök och grön paprika. Men man skulle lätt kunna ha i rivna morötter eller vilken annan grönsak somhelst som du råkar ha hemma. Ju mer härlig fyllning, desto godare helt enkelt!

Ingredienser (fyllning & garnering):

1 gul lök

1 grön paprika

3 msk matolja

500 g färs av valfri sort (jag använde anammas veganska färs)

4 msk tacokrydda

230 g tacosås

2 dl riven ost

guacamole och tortillachips till servering

 

Gör såhär:

  1. Strimla löken tunt och tärna paprikan.
  2. Stek löken på medelvärme i oljan till den blivit mjuk och börjat få färg.
  3. Tillsätt därefter paprikan och stek under omrörning tills den mjuknat innan du har i färsen och tacokryddan
  4. Stek under omrörning tills färgen är genomtillagad ta sedan bort stekpannan från värmen så den hinner svalna lite innan du fyller degen med den.

 

Ingredienser (deg):

25 g färsk jäst (1/2 paket)

5 dl fingervarmt vatten

3 msk olivolja

10-12 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

 

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vattnet. Tillsätt olivoljan och rör om.
  2. Ha i hälften av vetemjölet och knåda till en kladdig deg innan du har i saltet och resten av mjölet, lite i taget.
  3. Degen ska vara lite kladdig men fortfarande släppa lätt från bunkens kanter när du har haft i tillräckligt med vetemjöl.
  4. Knåda degen i maskin på medelhastighet i minst 10 minuter eller det dubbla för hand.
  5. Kavla ut degen till en rektangel som är 1 cm tjock och bred först ut ett tunt lager tacosås (spara lite till garnering) innan du brer på tacofärsen.
  6. Rulla ihop rektangeln och dela i 20 lika stora snurror. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  8. Vid det här laget så har degen sugit upp nästan all tacosås och därför toppar jag även bullarna med tacosås efter jäsningen innan jag garnerar med ost.
  9. Grädda tacobullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten smält och börjat få färg samt bullarna är genomgräddade.
Läs om vår kommentarspolicy