Hallonfluffbiskvier

Jag är så glad att ni är så många som tycker om fluffbiskvierna och att jag inte var ensam om att inte tycka om smörkräm men ändå tycker om biskvier väldigt mycket. Framöver har jag massor med varianter och mumsiga smakkombinationer på denna ljuvliga biskvi utan smörkräm. Näst på tur är biskvi med hallonfluff! Riktigt sötsyrligt och gott.

Jag är dock osäker på om den här fyllningen verkligen räknas som fluff eftersom att den inte är gjord på någon godissort. Den här gången gjorde jag en hallonpannacotta som jag vispade upp för att få en fluffig konsistens att spritsa ut på biskvibottnarna. Så de här biskvierna kanske egentligen är lika mycket pannacottabiskvier som de är fluffbiskvier? Vad tycker ni?

Receptet räcker hursomhelst till 15 små biskvier med hallonfluff.

Ingredienser:

225 g frysta hallon

1 saft från 1 citron

3 dl vispgrädde

1 dl strösocker (till hallonfluffet)

0,75 tsk agar agar pulver

140 g mandelmassa

0,5 dl strösocker (till biskvibottnarna)

1 stor äggvita

200 g vit choklad

frystorkade hallon till garnering

 

Gör såhär:

  1. Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.
  2. Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
  3. Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och strösocker.
  4. Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
  5. Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp. Under tiden kan du baka bottnarna.
  6. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  8. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  10. Lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut på biskvibottnarna.
  11. Ställ bottnarna i kylskåpet medan du förbereder chokladen.
  12. Hacka den vita chokladen grovt och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller. Rör om mellan varje gång.
  13. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  14. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med frystorkade hallon.
  15. Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy