Myntasocker

Ett naturligt vackert strössel att dekorera bakverk med är myntasocker! Förutom den vackert gröna färgen så luktar och smakar det himmelskt. Det blir så himla fint när man dekorerar med myntasocker, särskilt på bakverk som går i gult, vitt eller rosa.

Att göra själva myntasockret är busenkelt men den behöver sin lilla tid innan den är redo att användas. Typ 10 sekunder tar det att mixa ihop men sen behöver man vänta minst 24 h innan det är redo att användas. Men det är verkligen värt väntan!

Ingredienser (myntasocker):

40 stora myntablad

2 dl strösocker

Gör såhär:

  1. Lägg myntablad och strösocker i en matberedare och mixa ihop tills du får en jämn blandning.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut myntasockret på det.
  3. Myntasockret behöver torka i rumstemperatur i minst 24 timmar men helst upp till 48 timmar. Rör om då och då, gnid det gärna mellan fingrarna för att lösa upp eventuella klumpar.
  4. När myntasockret torkat helt förvarar du det bäst i en lufttät burk i rumstemperatur.
Läs om vår kommentarspolicy