Dubbelnougatsnittar

Just nu försöker jag att rensa och organisera lite i mina köksskåp och det gör ju att man hittar ett och annat som man inte visste att man hade där. Jag hittade både dubbelnougat och hasselnötter och tänkte direkt att jag ville göra någon form av kolasnittar med de ingredienserna. Och så blev det!

Härlig mjuksega kolakakor med inbakad dubbelnougat, garnerad med grovhackade hasselnötter. En massa härligheter i en och samma småkaka!

Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

100 g dubbelnougat (2 stycken à 50 g)

ca 0,5 dl grovhackade hasselnöttter till garnering

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
  4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till en längd och platta ut den till en jämn rektangel.
  6. Kavla ut dubbelnougaten lite lätt så att den blir tunnare och lägg dem i mitten på degplattan.
  7. Vik in kanterna så att dubbelnougaten täcks ordentligt och garnera med grovhackade nötter.
  8. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  9. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.

 

Läs om vår kommentarspolicy