Cookie cups med kola och choklad

Chocolate chip cookies är bland det godaste som finns i sig självt men också galet gott tillsammans med annat. Ni är många som bakat min cookie cake med inbakad kladdkaka och jag drömmer om den än idag. Om ni tyckte om den lika mycket som jag så kommer ni spikat även gilla de här små godbitarna. Chocolate chip cookie cups fyllda med dulce de leche och choklad.

De är försvinnande goda och ja, är de små så får man ta två (eller tre, fyra..allihopa).

Receptet ger 24 stycken cookie cups. Förutom steg för steg bilderna nedan så hittar ni en video på hur jag bakar dessa godingar på min instagram @mykitchenstories.se.

 

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl brunt farinsocker strö

1 rumstempererat ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

200 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar

1 burk dulce de leche à 397 g

100 g mörk choklad och 1 dl vispgrädde till glasyren

grovkornigt flingsalt till garnering

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovhacka den mörka chokladen om du inte använder chokladknappar.
  3. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Ha sedan i de resten av vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och arbeta snabbt ihop till en en deg.
  5. Till sist har du i den grovhackade chokladen och blanda snabbt ihop tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  6. Rulla degen till 24 lika stora bollar och fördela i en minimuffinsplåt.
  7. Grädda dem mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  8. Gör ett hål i mitten medan de fortfarande är varma. Enklast är det att göra detta med t.ex handtaget på en kavel eller liknande.
  9. Fyll cookiecupsen med dulce de leche och låt sedan alltsammans svalna medan du gör chokladglasyren.
  10. Grovhacka 100 g mörk choklad och lägg i en värmetålig skål.
  11. Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Då tar du bort kastrullen från värmen och häller vispgrädden över chokladen.
  12. Låt stå i fem minuter innan du rör om till en jämn smet.
  13. Täck dulce de lechen i cookiecupsen med chokladglasyren och garnera med flingsalt.
  14. Låt cookie cupsen stå i kylskåpet tills chokladen stelnat.

Läs om vår kommentarspolicy