Chokladbollar med nutellagömma

Över en vecka sedan som det var chokladbollens dag och abstinensen efter detta ljuvliga bakverk har redan infunnit sig. Saken är den att chokladbollens dag gjorde ju inte mig direkt mätt på chokladbollar. Tvärtom, efter alla chokladbollar jag sett den dagen fick jag snarare ännu fler idéer till chokladbollsrecept. Idén till den här godingen väcktes när jag såg att grymt duktiga Emma rullat sina vanliga chokladbollar med rostade hasselnötter. Eftersom att jag älskar att dekorera mina bakverk med det dem innehåller så tänkte jag direkt att sånna där chokladbollar skulle jag vilja fylla med Nutella!

Sagt och gjort, här har ni ett par ljuvligt krämiga chokladbollar fyllda med Nutella och rullade i rostat hasselnötskross. Ett enkelt och riktigt mumsigt sätt att servera allas vår älskade chokladboll på. De kräver dock lite förberedelser som du med fördel kan göra kvällen innan du ska baka dem.

Receptet ger ca 12 stycken nutellachokladbollar.

 

Ingredienser (chokladbollar med nutellagömma):

12 msk Nutella

225 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

8 dl havregryn

0,5 dl espresso eller starkt bryggkaffe

rostat hasselnötskross att rulla chokladbollarna i.

 

Gör såhär:

  1. Täck en plåt eller bricka som får plats i frysen med bakplåtspapper. Klicka ut 12 msk Nutella på den och ställ  frysen i minst 1 h innan du fyller dina chokladbollar med dem. Det här steget är viktigt för att enkelt fylla dina chokladbollar med Nutella utan att det blir en enda röra där man inte ser vad som är fyllning eller chokladbollssmet.
  2. Mixa ihop resten av ingredienserna, förutom hasselnötskrosset, i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer till en jämn och formbar smet.
  3. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter delar den i 12 lika stora delar. Platta till varje del i handen och lägg en fryst Nutellaklick i mitten av den. Vik över kanterna och rulla till en jämn boll och rulla sedan bollen i hasselnötskrosset.
  4. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy