Hallonkola tårta

Nu ska ni få receptet på en sjukt enkel tårta! Fluffig tårtbotten, dulce de leche fyllning och en len vit chokladfrosting utan smör. Hela kalaset toppas med färska hallon. Inga fyllningar som behöver preppas eller andra konstigheter!

Jag blir faktiskt lite förvånad över mig själv. Jämfört med hur jag dekorerat tidigare tårtor är ju den här typ minimalistisk, haha! Men det är kul att testa lite nytt ibland. Men guldflingorna, de var jag tvungen att ha på. Man behöver alltid lite guld, alltid.

Tårtbotten är bakad enligt tre lika receptet i en rund form med diameter på 23 cm vilket ger 12-15 generösa bitar.

Tårtbotten:

Ta fram tre lika stora glas. Fyll ett av dem med 6 stora ägg. Nästa glas fyller du upp med vetemjöl så att det är lika fyllt som glaset med ägg. Gör detsamma med strösocker för det tredje glaset. Tillsätt även 1 tsk bakpulver till glaset med vetemjöl. Vispa ägg och socker vitt och pösigt på medelhastighet. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Smöra en form och klä kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

 

Ingredienser (fyllning & vit choklad-frosting):

1 burk dulce de leche à 397 g

150 g vit choklad (kan bytas ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad)

3 dl vispgrädde

450 g naturell färskost

250 g färska hallon att garnera tårtan med

 

Gör såhär:

  1. Dela din tårtbotten i tre delar och fyll med dulce de leche. Låt stå i kylskåpet medan du gör frostingen.
  2. Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  4. Låt frostingen stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du spacklar din tårta med den.
  5. Spackla tårtan och garnera direkt med färska hallon.
  6. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy