Pavlovalängd

Är du sugen på pavlova men inte riktigt orkar hålla på och spritsa och grejer så är en pavlovalängd din räddning! En avlång pavlova som räcker till många och som är enkel att göra. Det är så tacksamt med pavlova, bara att gå bananas med dekorationen så har man plötsligt en helfestlig tårta att bjuda på!

Eftersom att marängen är så söt så föredrar jag att fylla mina pavlova, avlång eller ej, med något syrligt som t.ex lemon curd. Den här godingen har jag fylld med färskostkräm, lemon curd och massor med bär!

Receptet ger en pavlovalängd på ca 12-15 bitar.

Ingredienser (pavlova):

4 stora äggvitor

3 dl strösocker

2 tsk maizena

2 tsk citronsaft

vispgrädde (färskostkräm gör du enkelt genom att vispa ihop 300 g färskost till 1 dl vispgrädde till en fluffig smet), lemon curd och färska bär till servering.

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum med elvisp.
  3. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i maizena och citronsaft. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält och du har en blank smet. Det tar ca 5 minuter.
  5. Klicka ut marängsmeten till en längd på en plåt med bakplåtspapper och gör en fördjupning i den med hjälp av en sked.
  6. Grädda din pavlovalängd i nedre delen av ugnen i ca 75 minuter och låt svalna helt och hållet innan du fyller och dekorerar den.
  7. Serveras direkt!

Läs om vår kommentarspolicy