Tacoglass

Här kommer en snabb och enkel efterätt att avnjuta i värmen: tacoglass! Drömmigt sockrigt och frasigt tacoskal med kardemummasmak, fyllt med din favoritglass och kanske en syrlig hallonröra?

Tar seriöst inte mer än 15 minuter att svänga ihop. En perfekt sommarefterrätt helt enkelt! Receptet ger 4 portioner.

 

Ingredienser (tacoglass):

4 tortillabröd (den mindre storleken)

75 g smör

1 dl strösocker

2 msk malen kardemumma

100 g frysta hallon, 0,5 dl strösocker och saft från 1 citron till hallonsåsen

glass av valfri sort, jag använde en vaniljglass

 

Gör såhär:

  1. Stek tortillabröden gyllense i smör på medelvärme på båda sidorna. Böj dem till tacoskal medan de fortfarande är varma.
  2. Blanda strösocker och kardemumma i en djup tallrik och vänd dina tacoskal i dem medan de fortfarande är varma.
  3. Låt tacoskalen svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  4. Lägg alla ingredienser till hallonsåsen en kastrull och koka upp under omrörning tills hallonen mjuknat men fortfarande är hela.
  5. När hallonsåsen svalnat fyller du dina tacoskal med glass och hallonsås och serverar direkt.

 

TIPS:

  • Tacoskalen funkar utmärkt att göra i förväg så länge de förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.
Läs om vår kommentarspolicy