Nyttig chokladbollsdipp

Idag är det chokladbollens dag och efter alla chokladbollsrecept som jag provbakat och smakat så behöver jag ett lite hälsosammare alternativ haha. Idén till chokladbollsdipp fick jag från Frida och i hennes blogg hittar ni receptet på vanlig chokladbollsdipp! Chokladbollsdipp är ett riktigt gott bakverk att mumsa på i sommarsolen tillsammans med färsk frukt och färska bär.

Detta är även mitt tredje recepttips inför Ramadan. Dadlar är superbra att äta efter att man fastat en lång dag! De hjälper blodsockret att komma i balans igen och innehåller massa bra saker som kroppen behöver.

 

Ingredienser (nyttig chokladbollsdipp):

25 stycken mjuka dadlar

2 dl naturella nötter (går att utesluta, ersätt med 1 dl havregryn)

1 dl havregryn

0,5 dl kallt bryggkaffe (kokat och avsvalnat)

0,5 dl kokosolja

0,5 dl kakao

kokosflingor till garnering

 

Gör såhär:
  1. Mixa ihop alla ingredienser, förutom kokosflingorna, i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer. För en bra chokladbollsdipp ska du ha en krämig smet, tillsätt mer kaffe om den är för tjock i konsistensen.
  2. Servera direkt med färska bär och färsk frukt!
Läs om vår kommentarspolicy