Blåbärscheesecake i glas

Det är så gott med cheesecake men ibland orkar man helt enkelt varken baka eller vänta på att den ska gräddas och sedan svalna. Då är cheesecake i glas en riktigt smidig variant! Få ingredienser, enkelt tillvägagångssätt och riktigt, riktigt gott! Den här varianten görs med blåbär och passar perfekt att servera både till sommarfikat och till iftar som en fräsch efterrätt. Det här receptet räcker till 4 små portioner men går såklart att dubbla eller halvera om du vill göra cheesecake till fler eller färre gäster. På bilden har jag gjort 2 portioner i ett glas.

 

Ingredienser:

10 digestivekex

300 g färskost

1 dl vispgrädde

0,5 dl florsocker

rivet skal från 1 citron

 

Gör såhär:

  1. Krossa kexen i mixer eller för hand. Fördela kexsmulet i glasen.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig och fluffig smet. Vänd försiktigt ner florsocker och rivet citronskal.
  3. Fördela cheesecakesmeten i glasen. Jag använder sprits för att göra det för att slippa kladd och få en snygg finish.

 

Ingredienser (blåbärsgarnering):

225 g frysta blåbär

0,5 dl strösocker

saft från 1 citron

Gör såhär:
  1. Koka upp blåbären tillsammans med strösocker och citronsaft. Häll över i en skål och låt svalna.
  2. Garnera dina cheesecakes med blåbärskoket och ställ i kylskåpet för att sätta sig ca 30 min innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy