Fruktsalsa med kardemummachips

Ramadan är knappt en vecka bort och därför tänkte jag denna vecka bjuda på massa recept på efterrätter och bakverk som passar att bjuda på till iftar (när man bryter fastan). När Ramadan infaller på sommaren är det inte många timmar man får äta under och därför föredrar jag lätt och fräsch mat även i efterrättsväg.

Recepten jag kommer att dela med mig av är ett mellanting mellan lite hälsosammare och onyttigt. För sötsugen blir man, särskilt när man inte ätit under hela dagen och med de här efterrätterna får du förhoppningsvis i dig massa energi, vitaminer och vätska. Självklart kan passar de här efterrätterna även att servera på andra tillfällen än Ramadan också när man är sugen på något lätt men ändå lättsmält. Först ut har vi den här drömmigt goda fruktsalsan som jag severar tillsammans med kardemummachips!

Snabbt, enkelt och bara sådär “dra mig baklänges”-gott! En perfekt sommarefterrätt helt enkelt. Alltså jag blir lycklig bara av att titta på alla härliga färger! Och kardemummachipsen kanske inte ser mycket ut för världen men de är SÅ enkla att göra och smakar samtidigt sjukt gott.

 

Ingredienser:

tortillabröd (varje bröd ger 8 chips)

smör att steka i

strösocker

malen kardemumma

valfria frukter (jag använde mango, kiwi och jordgubbar)

citronsaft

färsk mynta

 

Gör såhär:

  1. Stek tortillabröden i rikligt med smör på båda sidorna tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Dela varje bröd i 8 på diagonalen medan de fortfarande är varma.
  2. Blanda strösocker och malen kardemumma (2 tsk malen kardemumma till 1 dl strösocker) i en djup tallrik och vänd de varma chipsen i blandningen. Låt svalna helt innan du serverar dem.
  3. Tärna frukterna i små bitar och lägg i en rymlig skål. Tillsätt citronsaft och finhackad färsk mynta. Blanda och servera direkt tillsammans med chipsen.

 

TIPS: Det är jättegott med chilli flakes i den här fruktsalsan men just under Ramadan brukar jag inte ha i det då det är rekommenderat att inte äta för stark mat för att lättare fasta långa dagar.

Läs om vår kommentarspolicy