Rabarbersnittar

Finns det något som ger mig så starka sommarkänslor som rabarber! En härlig sommarkaka att fika med i solen är kolasnittar med rabarber. Det blir en härlig upplevelse mellan sött och syrligt. Dessutom är de väldigt enkla att göra! Perfekt att göra när man snabbt vill fixa en god fika.

Receptet räcker till två längder rabarbersnittar, vilket ger ca 24 stycken kakor.

Ingredienser:

150 g frysta rabarber (färska går också bra men just idag använde jag frysta)

saft från 1 citron + 1 dl strösocker

200 g mjukt smör

2 dl strösocker

4 msk mörk sirap

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk kardemumma

2 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg frysta rabarber, citronsaft och 1 dl strösocker i en kastrull. Koka upp tills rabarbern mjuknat och sockerkristallerna smält. Sila bort vätskan.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat, kardemumma och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till två längder, lägg på en plåt med bakplåtspapper med ordentligt med mellanrum och platta lätt till längderna. Gör en urgröpning i mitten av längderna och lägg rabarberkok i varje längd.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  7. Låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i 12 bitar.
Läs om vår kommentarspolicy