Supersnabba sommarbakelser

Här kommer ett riktigt smarrigt bakelsetips att slänga ihop på mindre än 30 minuter! Fluffiga rulltårtsbottnar, cheesecakefyllning med vit choklad (inte alls för söt utan bara precis sådär lagom), toppad med färska bär och frukt. Allt du behöver i ett och samma bakverk i sommar.

Den senaste tiden har jag fått mycket frågor om fika som går snabbt att baka. De klassiska tipsen är någon dessert i glas eller en no bake paj så jag kände att jag behövde utöka det utbudet lite. Det är så tacksamt med rulltårtsbottnar. Det gräddas snabbt och svalnar på lika kort tid. För att tidseffektivisera deluxe så vispade jag ihop fyllningen medan jag lät botten svalna. 

Ser ni vad jag har gjort med kiwin? Ett väldigt enkelt och piffigt sätt att dekorera med frukt på utöver det vanliga är att stansa ut frukten med en kakform. Funkar även med äpple och banan!

Jag bakade en rulltårtsbotten i en mindre långpanna med måtten 25×30 cm, vilket gav 6 stycken supersnabba sommarbakelser! Gillar du inte vit choklad går det lika bra att ta samma mängd mörk choklad eller mjölkchoklad.

 

Ingredienser (rulltårtsbotten):

3 stycken ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

rivet skal från 1 citron

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockerblandningen. Riv även ner skal från en citron och vänd försiktigt samman till en jämn smet med en slickepott.
  4. Täck din form med bakplåtspapper och häll ut smeten i den. Bre ut till ett jämnt lager och grädda din botten i mitten av ugnen i 5 minuter.
  5. Låt svalna helt medan du gör fyllningen.

 

Ingredienser (vit choklad cheesecake-fyllning):

100 g vit choklad (kan bytas ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad)

2 dl vispgrädde

300 g naturell färskost

 

Gör såhär:

  1. Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen eller över ett vattenbad. Ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop vispgrädde och färskost tills du får en fluffig smet och häll ner den smälta chokladen och vispa lite till tills du får en jämn smet.
  3. Skär rulltårtsbotten i 12 lika stora bitar och spritsa dem med färskostsmeten.
  4. Dekorera med färska bär och frukt. Servera direkt eller förvara i kylskåp.
  5. Vill du förbereda dessa kvällen innan servering kan du göra alla steg förutom att dekorera med frukt och göra det strax innan du ska servera.
Läs om vår kommentarspolicy