No bake daimpannacotta-rutor

Pannacotta i långpanna? Ja, det är typ vad det här är. Jag bakade inte riktigt de här pannacottarutorna i en långpanna, utan en hälften så stor form men det går minst lika bra att ta receptet gånger 3 och göra så om man har många fikagäster! Spröd kexbotten och len daimpannacotta är en riktigt mumsig kombination.

Älskar du daimchoklad lika mycket som jag gör så kommer du att älska de här pannacottarutorna. Daim är redan såå gott som det är men i bakverk blir det liksom en helt annan nivå på smaken.  

Det bästa med att göra pannacotta på det här sättet måste nog ändå vara att man slipper stå och diska en massa portionsglas haha. Eller? Kan man komma undan med att slippa servera dessa på tallrikar och låta gästerna äta dem med händerna bara?

Receptet bakade jag i en större ugnsfast, rektangulär form med måtten 25×35 cm, vilket ger 12 stora eller 24 små bitar.

 

Ingredienser (botten):

15 digestivekex

100 g smör

 

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna till en formbar massa.
  3. Täck din form med bakplåtspapper (ända upp till kanterna så att inte pannacottan fastnar i formen) och tryck ut kexmassan i botten på den.
  4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör pannacottan.

 

Ingredienser (daimpannacotta):

5 dl vispgrädde
1 nypa äkta vaniljpulver
0,75 tsk agar agar pulver
300 gram mjölkchoklad med daim

grovt hackad daim till garnering

 

Gör såhär:

  1. Koka upp vispgrädde, vaniljpulver och agar agar pulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden.
  2. Låt koka i ca 3 minuter innan du tar bort kastrullen från plattan och bryter ner mjölkchokladen med Daim i pannacottan.
  3. Rör om tills chokladen smält helt i pannacottan och du har en jämn smet.
  4. Häll pannacottan över botten och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar innan du garnerar och serverar pannacottarutorna.
Läs om vår kommentarspolicy