Saftig hallonkaka med kokos

Ibland är det godaste som finns bara en riktigt saftig mjuk kaka. Jag är allergisk mot torra kakor men med mitt recept så blir det en härligt genomsaftig kaka. Hemligheten är att använda sig av rumstempererade ingredienser, filmjölk och att grädda kakan på låg värme, i nedre delen av ugnen. Det tar lite längre tid. Men jag lovar, det är värt väntan!

Resultatet blir en helt fantastiskt saftig kaka, ni vet en sån som bara smälter i munnen. Och med kokosflingor i smeten så blir det ändå ett såntdär perfekt tuggmotstånd i kakan. En perfekt mitt i veckan-kaka helt enkelt!

Receptet bakas i en rund form med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 bitar.

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

0,5 tsk malen kardemumma

1 nypa äkta vaniljpulver

150 g mjukt rumsvarmt smlr

4,5 dl strösocker

4 stora ägg

1,5 dl filmjölk

2 dl kokosflingor

100 g frysta hallon

florsocker att pudra med

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och gallret i nedre delen av ugnen.
  2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, kardemumma och vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan.
  3. I en bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt, ca 5 min.
  4. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  5. Ha i filmjölken och vispa lite till.
  6. Sikta till sist ner blandningen av de torra ingredienserna och kokosflingorna. Blanda försiktigt med en slickepott tills du får en jämn smet.
  7. Tillsätt de frysta hallonen och rör försiktigt om bara precis tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  8. Täck formen med bakplåtspapper eller smörj och bröa och häll i smeten.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter. Du vet att kakan är klar om du sticker ner en sticka/tandpetare och den är helt torr när den kommer ut.
  10. Pudra kakan med florsocker vid servering annars är det bara att plasta in den när den svalnat och förvara i kylskåpet så håller den sig saftig.
Läs om vår kommentarspolicy