Yoghurtdessert med jordgubbar

Idag vill jag tipsa er om den här superenkla och goda yoghurtdesserten med jordgubbar! Härligt crunch från digestivekex, krämig fyllning med syra från yoghurt, jordgubbssås och färska jordgubbar. Som sommar i ett glas!

Receptet ger 2 portioner.

 

Ingredienser:

8 stycken digestivekex

4 dl vispgrädde

2 dl turkisk yoghurt

2 dl florsocker

rivet skal från 1 citron

1 nypa äkta vaniljpulver

225 g frysta jordgubbar

saft från 1 citron

1 dl strösocker

1 dl vatten

0,5 tsk agar agar pulver

färska jordgubbar till garnering

 

Gör såhär:

  1. Krossa kexen och fördela dem i botten på 4 stycken portionsglas.
  2. Vispa upp grädden. Den ska inte vara för lös men det ska fortfarande finnas lite marginal kvar att röra i den.
  3. I en annan bunke blandar du ihop turkisk yoghurt, florsocker, citronskal och vaniljpulver till en jämn och krämig smet.
  4. Vänd försiktigt ner yoghurtsmeten i vispgrädden och fördela den i portionsglasen. Låt stå i kylskåp medan du gör jordgubbssåsen.
  5. Koka upp jordgubbarna, citronsaft, strösocker och vatten i en kastrull tills du får ett mos.
  6. Kör moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnorna och får en slät puré. Se till att få med allting genom att trycka moset mot silen och skrapa av undersidan.
  7. Häll upp purén i en kastrull, tillsätt agar agar och låt koka upp i ca 3 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt såsen svalna i kastrullen innan du häller den i glasen över fyllningen.
  8. Garnera med färska jordgubbar. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Läs om vår kommentarspolicy