Världens godaste zucchinibiffar med krämig myntasås

Det här är ju egentligen ingen matblogg men igår när jag la upp en bild på instagram stories på de här zucchinibiffarna och berättade att de är bland det godaste jag ätit så blev många nästan arga. HUR kunde jag inte lägga upp receptet också?! Sanningen är den är faktiskt att detta inte är mitt eget recept, utan min kära vän Imanes som driver modekontot @fashionwithfaith på Instagram. Hon har inte bara en fantastisk stilkänsla utan är också helt fantastisk i köket. Efter att ha fått hennes godkännande så delar jag nu med mig av hennes fantastiska recept här.

De är otroligt saftiga och goda. Jag kan äta bara dessa till middag. Man behöver liksom ingenting annat! Dessutom är de ju fantastiskt bra vardagsmat. De tar knappt 20 minuter att göra. Från att riva grönsakerna till att servera dem med såsen.

 

Ingredienser (zucchinibiffar):

2 medelstora zucchinis

3 små morötter

0,5 tsk salt

2 störa ägg

1 dl ströbröd

salt, peppar, malen ingefära och vegeta allkryda som smaksättare

olivolja till stekning

Gör såhär:

  1. Riv zucchini grovt på ett rivjärn. Skala morötterna och riv ner dem också.
  2. Tillsätt saltet och låt stå någon minut. Detta hjälper till att driva ut vätska från grönsakerna.
  3. Lägg de rivna grönsakerna i en kökshandduk som du inte bryr dig så mycket om (den kommer bli fläckig av färgen från morötterna).
  4. Lägg ihop kanterna på kökshandduken så att grönsaksrivet stannar kvar i kökshandduken och krama sedan ur vätskan ur grönsakerna genom handduken i diskhon. Ju mer tid du lägger på detta desto lättare blir det att forma och steka biffarna.
  5. Lägg tillbaka de urkramade grönsakerna i bunken och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en formbar massa. Blir den för lös kan du ha i mer ströbröd och om den blir för torr kan du ha i ett extra ägg.
  6. Forma grönsaksmassan till biffar och stek på båda sidor på medelvärme i olivolja.
  7. Servera direkt tillsammans med myntasåsen.

 

Ingredienser (krämig myntasås):

200 g naturell färskost

2 dl turkisk yoghurt

2 vitlöksklyftor

salt & peppar

torkad mynta

 

Gör såhär:

  1. Blanda ihop färskost och yoghurt krämigt.
  2. Riv ner vitlöksklyftorna och tillsätt kryddorna. Blanda tills allt fördelats jämnt i såsen.
  3. Servera direkt eller förvara inplastad i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy