Pannkakstårta med nutella

När man är sugen på tårta men inte orkar hålla på med att baka och dela bottnar så kan jag varmt rekommendera att baka en pannkakstårta! Den här drömmiga pannkakstårtan med nutella har många härliga pannkakslager varvat med nutella. Hela kalaset är sedan spacklat med len chokladganache. Hur gott?! Ni bara måste testa. Plötsligt blev det så enkelt att baka tårta.

Tårtans höjd och bredd beror på hur stor stekpanna du steker dina pannkakor i. Jag stekte mina i en lite mindre stekpanna (diameter 15 cm) men du kan självklart steka den i en större och få en bredare men lägre tårta. Oavsett så ger receptet 6-8 bitar.

Ingredienser (tunna pannkakor, grundrecept):

4 ägg

4 dl vetemjöl

8 dl mjölk

0,5 tsk äkta vaniljpulver

1 nypa salt

2 msk smält smör

350 g nutella

200 g mörk choklad

2 dl vispgrädde

rostade hasselnötter till garnering

 

Gör såhär:

  1. Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
  2. För att underlätta stekningen utan en massa kladd så brukar jag hälla upp min smet i en kanna/bägare eller liknande. Utnyttja stekpannans kanter för att få så jämnstora pannkakor som möjligt.
  3. Stek pannkakorna på medelvärme. De ska få en lätt gyllenbrun färg.
  4. Låt pannkakorna svalna på hög i kylskåpet innan du fyller din pannkakstårta med nutella.
  5. Bre ett tunt lager nutella mellan varje pannkaka. Bli inte för exalterad, för mycket fyllning kan göra att du får en oorganiserad pannkaksröra istället för en fin och stabil tårta att spackla.
  6. Låt pannkakstårtan stå i kylskåpet i minst 1 h innan du spacklar den.
  7. För att göra chokladganachen grovhackar du den mörka chokladen och lägger i en värmetålig skål.
  8. Häll upp grädden i en kastrull och värm på tills du ser att den är påväg att börja koka.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och häll över grädden på den grovhackade chokladen.
  10. Låt stå i ca 5 minuter innan du blandar till en jämn chokladganache.
  11. Chokladganachen behöver tjockna till bredbar konsistens innan du spacklar din pannkakstårta med den. Detta går snabbast i kylskåpet men se till att blanda om med jämna mellanrum så att det inte blir klumpar av partier som svalnat snabbare än andra. Det går även bra att låta den stå i rumstemperatur.
  12. Spackla din tårta med ganachen och garnera med rostade hasselnötter.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Läs om vår kommentarspolicy