Cookie dough glass

Det vankas glass-säsong! De senaste dagarna har vi haft ett riktigt härligt vårväder i Stockholm och det är högtid att äta glass tycker jag. Ok, jag ska inte ljuga. Jag är en såndär som äter glass även på vintern. En av mina favoritsmaker är cookie dough-glass! Krämig vaniljglass med chocolate chip cookies-deg och MYCKET choklad. Så himla gott!

Du kan göra den här glassen på två sätt. Båda lika enkla. Antingen så köper du färdig vaniljglass och låter den mjukna innan du har i kakdegen eller så gör du egen vaniljglass på 3 ingredienser utan glassmaskin och har i kakdegen precis innan glassen stelnat helt och hållet.

Perfekt att ha redo i frysen när suget efter glass, cookies och choklad uppstår!

Receptet ger ca 1 liter cookie dough-glass.

Ingredienser:

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

0,5 tsk äkta vaniljpulver

150 g smör

0,5 dl strösocker

0,75 dl brunt farinsocker strö

2 msk mjölk

1,75 dl vetemjöl

200 g mörk choklad

 

Gör såhär:

  1. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke.
  2. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och äkta vaniljpulver. Vispa till en jämn smet.
  3. Häll upp glassmeten i en avlång brödform och låt stå i frysen medan du gör kakdegen.
  4. För att göra kakdegen vispar du samman smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
  5. Tillsätt mjölken och vispa lite till.
  6. Grovhacka den mörka chokladen och ha i den tillsammans med vetemjölet i smörvispet.
  7. Arbeta samman bara precis tills du fått en jämn deg.
  8. Klicka ut kakdegen i den fortfarande mjuka glassen och låt glassen sedan stå i frysen i minst 6 timmar innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy