No bake chokladtryffelpaj

Man kan aldrig gå fel med en no bake paj! Den här gången har jag tagit fram en variant med ballerinakex i pajskalet som jag har fyllt med en len chokladtryffel och sedan dekorerat med allt möjligt gottis som jag hittade i mina köksskåp!

En enkel och god paj som defintivt blir en snackis under fikabjudningen. Sprött chokladpajskal mot len chokladfyllning och någon syrlig topping. Det kan ju bara inte gå fel!

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter på 20 cm och ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (pajskal):

75 g smör

190 g ballerinakex (1 paket)

 

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt det stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

 

Ingredienser (chokladtryffel):

250 g mörk choklad (70%)

2,5 dl vispgrädde

ballerinakex, färska bär och choklad till garnering

 

Gör såhär:

  1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  2. Häll upp grädden i en kastrull och värm upp. Ta bort kastrullen från värmen precis när du ser att grädden är påväg att börja koka.
  3. Häll över grädden på chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du rör om till en jämn chokladtryffelsmet.
  4. Häll upp chokladtryffeln i pajskalet. Ställ tillbaka den fyllda pajen i kylskåpet och vänta med att dekorera tills chokladtryffeln börjat tjockna så att inte dekorationerna sjunker ned för mycket.

 

Läs om vår kommentarspolicy