Chocolate chip cookie-rutor med salt karamell

Chocolate chip cookies är en storfavorit hos mig! Särskilt när de är sådär perfekt segmjuka i mitten. Och mycket chokladbitar ska det vara! Vet ni vad som är ännu bättre? Chocolate chip cookie-rutor med massa choklad och salt karamell!! Perfekt om man vill bjuda många och sen är det ju bara så himla smidigt med långpannekakor.

Dessutom är den här långpannekakan väldigt enkel att göra. Du behöver inte tänka på att rulla bollar eller liknande av degen. Bara att platta till den i botten av långpannan, förgrädda, på med dulce de leche, smula på mer deg och garnera med massor av choklad. Toppa med lite flingsalt efter gräddning och du är good to go!

Receptet bakade jag i en långpanna med måtten 30×40 cm och ger 16 generösa bitar.

Ingredienser:

5,5 dl vetemjöl

1 nypa salt

0,75 dl farinsocker

175 g mjukt, rumstempererat smör

2 stora ägg

150 g mörka chokladknappar

1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

flingsalt till garnering

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och farinsocker i en bunke. Klicka ner smöret och arbeta samman till en smulig deg.
  3. Vispa upp äggen lite lätt och tillsätt till degen. Arbeta ihop degen bara precis tills den gått ihop.
  4. Ha sedan i 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Lägg undan 1/3 av degen att toppa kakan med senare.
  6. Tryck ut resten av degen i botten på en långpanna täckt med bakplåtspapper och förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Bred ut den karamelliserade mjölken på kakan. Smula över resten av degen och garnera med resten av chokladknapparna.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Garnera med flingsalt medan kakan fortfarande är varm.
  10. Servera direkt eller förvara i rumstemperatur i lufttät burk. Kakan går också bra att frysa in.

 

Läs om vår kommentarspolicy