Snickerstårta

Jag är nog inte ensam med att älska de smaker som finns i chokladen Snickers! I min senaste tårta har jag använt de typiska smakerna i Snickers och resultatet blev farligt gott. Saftiga chokladbottnar, salta jordnötter, jordnötsnougat och karamell. Ja, ni hör ju själva hur fantastiskt det låter.

Förövrigt så vill jag verkligen slå ett slag för mina chokladtårtbottnar. Jag kör alltid efter samma recept och det har aldrig svikit mig. Det värsta som finns när man äter tårta är ju torra bottnar och snålt med fyllning. Något som man inte behöver oroa sig för med den här tårtan.

Receptet bakade jag i en liten rund bakform med diameter på 20 cm och eftersom att tårtan är så hög så räcker den lätt till 8-10 personer.

Ingredienser (saftig chokladbotten):

75 g smör

1 tsk vaniljsocker

1 dl vatten

1,5 dl mjölk

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2,5 dl strösocker

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret och rör om.
  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och strösocker, och sikta ner i smörblandningen.
  5. Vänd försiktigt ihop till en slät smet.
  6. Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  7. Grädda din chokladtårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  8. Låt den svalna helt och hållet innan du delar den i tre delar.

 

Ingredienser (fyllning):

1 burk marshmallow fluff à 213 g

1,5 dl jordnötssmör

2 dl saltade och rostade jordnötter

1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

 

Gör såhär:

  1. Blanda ihop marshmallow fluff och jordnötssmör så att du får en härligt seg jordnötsnougat.
  2. Varva varje lager på tårtan med ett lager jordnötsnougat, karamelliserad mjölk och sen toppa med hela jordnötter. Jag använde en tårtring för att tårtan skulle hålla sig stabil tills fyllningen stelnat ordentligt. Har du inte det kan du använda samma form som du gräddade tårtbotten i om den har avtagbara kanter.
  3. Ställ tårtan i kylskåpet medan du förbereder chokladsmörkrämen.

 

Ingredienser (chokladsmörkräm):

150 g mörk choklad

4 stora äggvitor

2 dl strösocker (200 g)

250 g rumsvarmt osaltat smör

Gör såhär:
  1. Grovhacka den mörka chokladen och smält i micro eller över ett vattenbad.
  2. Vispa upp äggvitorna i en bunke till styva toppar i en värmetålig skål.
  3. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. Koka upp vattnet och sätt på skålen.
  4. Ha i strösockret och vispa med elvisp tills att sockerkristallerna smält helt. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat.
  5. Vispa i lite av smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
  6. Häll sedan ner lite i taget av den smälta chokladen under fortsatt vispning. Ju mer du vispar desto mindre smörsmak.
  7. Spackla tårtan med smörkrämen och spara gärna lite att spritsa på tårtan som dekoration.

 

Ingredienser (kolasås):

1 dl farinsocker

1,25 dl vispgrädde

grovhackade jordnötter och choklad till garnering

 

Gör såhär:

  1. Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.
  2. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den på din tårta.
  3. Dekorera med spritsad chokladsmörkräm, grovhackade jordnötter och choklad.
  4. Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet.

 

Läs om vår kommentarspolicy