Mjölkchokladsnittar

Kolasnittar är just nu min absoluta favoritsmåkaka och jag kan helt enkelt inte få nog. Inte bara av kakan i sig men jag kan heller inte få nog av att testa att smaksätta den med olika saker. Next up? Kolakakor med INBAKAD mjölkchoklad. Ja, ni kan ju bara föreställa er hur fantastiskt gott det blir.

Och just den här varianten är såå god att äta medan den fortfarande är varm. Kolasnittarna är mjuka, sega och med massa härlig smält choklad i mitten. Ett glas mjölk på det och ni är i fikahimlen.

Receptet ger 10 stycken kolakakor med inbakad mjölkchoklad. Men som vanligt rekommenderar jag starkt att göra dubbel sats!

Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk mörk sirap

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

100 g mjölkchoklad plus mer grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar till garnering

 

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till den med händerna. Lägg chokladen i mitten på längden och vik över kanterna så att chokladen täcks helt.
  5. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  6. Låt längden svalna lite innan du dekorerar med mer grovhackad mjölkchoklad eller mjölkchokladknappar och skär den på snedden i 10 bitar.

 

Läs om vår kommentarspolicy