Saftiga kanelbullemuffins

En kanelbulle tillsammans med en ordentlig kopp kaffe gör många eftermiddagar lite lättare, speciellt såhär innan helgen. Men det är ju inte alltid man har tid eller ork att sätta en deg och vänta på att den ska jäsa, fyllas, rullas, jäsa igen, gräddas osv…ja ni vet.

Ibland behöver man en kanelbulle akut, nu på momangen, helst igår. I ett sånt läge är det perfekt att slänga ihop de här ljuvligt saftiga kanelbullemuffinsarna. De smakar precis som vanliga kanelbullar och riktigt smälter i munnen.

Receptet ger 12 stycken saftiga muffins med kanelbullesmak. En steg för steg-video på hur man bakar dessa godingar hittar du på min instagram @mykitchenstories.se.

 

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör

2,25 dl strösocker

2 stora ägg

1 msk malen kanel

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

1 dl mjölk

 

1 msk farinsocker + 1 msk malen kanel till kanelbullesnurra

pärlsocker till garnering

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman smör och strösocker fluffigt.
  3. Tillsätt äggen och vispa lite till.
  4. Sikta ner kanel, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
  5. Vänd försiktigt till en jämn smet med en slickepott samtidigt som du häller i lite mjölk i taget.
  6. Lägg 0,5 dl av smeten i en liten skål och blanda ihop med farinsocker och malen kanel. Ställ åt sidan.
  7. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med 2/3 smet.
  8. Lägg smeten med farinsocker och extra mycket kanel i en spritspåse och spritsa varje muffins med en kanelbullesnurra. Garnera med pärlsocker.
  9. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  10. Servera direkt eller låt svalna och förvara inplastade i rumstemperatur för att behålla dem saftiga.
Läs om vår kommentarspolicy