Hälsosam & vegansk fudge brownie på svarta bönor

Veckan har bara börjat och jag är redan helt slut haha! Under helgen så förberedde jag hela veckans recept i vanlig ordning, lite sjuka barn på det och en massa rensning av saker hemma var som bäddat för en måndag med lite energi. Då är det ganska skönt att ha dessa nyttiga och veganska brownies ståendes i kylskåpet. Perfekt måndagsfika med en ordentlig kopp kaffe!

De är sådär härligt fudgiga och har en massa härligt tuggmotstånd med en glasyr på toppen som riktigt smälter i munnen. Mina nyttiga och veganska chocolate chip cookies gjorda på blötlagda kikärtor vart riktigt omtyckta av er och detta bakverk är i samma stil. Gillade ni cookies:en så kommer ni att falla pladask för dessa godingar!

Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 15×22 cm, vilket ger 8 generösa bitar. Om ni vill se en steg för steg-video på hur man gör dessa maffiga brownies som du kan äta till både frukost, lunch och middag, så hittar ni det på min instagram @mykitchenstories.se.

 

Ingredienser (fudge brownies med svarta bönor):

1 burk blötlagda svarta bönor (210 g avrunnen vikt)

0,75 dl jordnöttsmör

2 msk kakao

1,25 dl havregryn

1 nypa salt

1 dl kokossocker

1 dl kokosolja

150 g mörka veganska chokladknappar eller samma mängd grovhackad mörk choklad

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sila av vattnet från de svarta bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna utom den mörka chokladen.
  3. Mixa allt till en slät smet och ha sedan i den mörka chokladen. Blanda tills chokladen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Täck en form med bakplåtspapper och tryck ut browniesmeten i den.
  5. Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter och låt svalna helt innan du brer på glasyren.

 

Ingredienser (glasyr):

6 msk kakao

5 msk kokosolja

2 msk agavesirap

grovkornigt flingsalt till garnering

 

Gör såhär:

  1. Blanda ihop kakao och kokosolja till en slät smet.
  2. Ha sedan i agavesirap och blanda tills den fördelat sig jämnt i glasyren.
  3. Bre på glasyren på brownien och garnera därefter med flingsalt.
  4. Kan serveras direkt, annars är det bara att förvara i kylskåpet.
Läs om vår kommentarspolicy