After Eight mums

Kärleksmums är en såndär fantastisk klassiker som går hem hos de allra flesta och dessutom är väldigt tacksamt att baka i långpanna. Orginalet består av en riktigt mjuk och saftig chokladkaka som toppas med en len chokladfrosting med kaffesmak. Helgens fika blev en riktigt fräsch och god kärleksmumshistoria smaksatt after eight-choklad! Om det blev en succé? Kakan är slut och t om de som inte brukar äta fika i familjen tog både 1 och 2 bitar. 

Jag bakar alltid efter samma grundrecept när jag gör kärleksmums. Med mitt beprövade recept lyckas jag alltid. Det blir en hög och saftig kaka som bara smälter i munnen tillsammans med den goda frostingen. Jag är sjukt kräsen när det kommer till just kärleksmums, den får inte vara torr alls för att jag ska tycka om den. På riktigt, jag är typ allergisk mot torra kakor.

Receptet bakade jag i en rektangulär ugnsform med måtten 32×20 cm, vilket ger ca 10 generösa bitar.

Ingredienser (kärleksmums):

3 st ägg

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 dl kakao

150 g smör

10 plattor after eight-choklad

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner det i ägg- och sockerblandningen. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  4. Smält ihop smör och after eight-choklad i microvågsugn i 30 sekundersintervaller. Häll ner det i kärleksmumssmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Täck din ugnsform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt innan du har på glasyren.

 

Ingredienser (kärleksmums, glasyr):

100 g smör

10 plattor after eight-choklad

0,5 dl starkt bryggkaffe

0,75 dl kakao

2 msk vaniljsocker

5 dl florsocker

kokosflingor till garnering

 

Gör såhär:

  1. Smält ihop smör och after eight-choklad i microvågsugnen i 30 sekundersintervaller.
  2. Blanda ihop den smälta smörchokladen med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar glasyr.
  3. Bre eller spritsa glasyren på din kaka när den svalnat helt och hållet och garnera med kokosflingor.
Läs om vår kommentarspolicy