Chokladbollscheesecake

Efter en fullspäckad och festlig helg är jag mer än redo för vardagen. I lördags hade jag examensfest och ägnade större delen av tiden innan festen att laga mat och baka i massor. Jag hade en helt fantastisk dag och är så glad att så många som jag tycker om hade möjlighet att komma. Men som sagt, vardag I’ve been missing you.

Ett typiskt vardagsfika är för mig chokladboll. Mitt senaste tillskott i chokladbollsfamiljen är den här galet krämiga no bake chokladbollscheesecake:en. Chokladbollens alla härliga och klassiska smaker i en ny fantastisk tappning!

Ingen ugn behövs för att göra chokladbollscheesecake. Jag bakade det här receptet i muffinsformar men det går minst lika bra att baka samma recept i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 23 cm.

 

Ingredienser:

75 g smör

10 stycken digestivekex

1 msk kakao

1 dl vispgrädde

300 g mörk choklad

300 g färskost

0,5 dl strösocker

2 msk bryggkaffe

1 dl finmixade havregryn

100 g mörk choklad, 1 tsk rapsolja och 0,5 dl kokosflingor till topping.

 

Gör såhär:

  1. Smält smöret.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med smält smör och kakao.
  3. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fördela kexmassan i formarna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
  5. Grovhacka 300 g mörk choklad och smält i micro eller över ett vattenbad.
  6. I en annan skål vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i bryggkaffe, havregryn och smält choklad. Vispa lite till, tills alla ingredienser gått ihop till en jämn smet.
  7. Vänd försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten tills du får en jämn smet.
  8. Fördela chokladbollsfyllningen i muffinsformarna.
  9. Grovhacka och smält 100g mörk choklad till toppingen. Blanda med rapsoljan och låt stå tills den tjocknat men fortfarande har en rinnig konsistens.
  10. Toppa dina cheesecakes med chokladglasyren och garnera med kokosflingor. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy