Semmelcookies

Efter förra årets semmelhysteri trodde jag att jag omöjligt skulle kunna baka fler semlor. Men sen blev det början på januari och jag fick tusen idéer. Hur mycket jag än älskar semlor så kommer ni inte att få se just 1000 varianter men en och annan semla kommer ni iallafall att få ta del av receptet på, lagom till fettisdagen.  Typ som segmjuka semmelcookies.

Dessa godingar är syndigt goda och består av kardemummacookies, mandelmassa och vispgrädde. Allt detta utan att behöva knåda någon deg eller vänta på att den ska jäsa. Enkelt och gott, helt enkelt!

Receptet ger 14 stycken semmelcookies.

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1,75 dl farinsocker

1 ägg

4,75 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

2 tsk maizena

200 g riven mandelmassa blandat med 2 msk mjölk

4 dl vispad grädde

florsocker till garnering

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och farinsocker till en fluffig smet.
  3. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  4. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kardemumma och maizena i en skål och sikta ner det i smörvispet.
  5. Vänd försiktigt ihop allt sammans till en jämn kakdeg.
  6. Rulla degen till 18 lika stora bollar och fördela på plåtar med bakplåtspapper (ordentligt med mellanrum mellan varje boll så att kakorna får rum att smälta ut).
  7. Grädda dina kardemummacookies i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Platta till cookiesarna lite lätt. Dela 4 av kakorna i 4 delar medan de fortfarande är varma, dessa kommer att bli lock till semmelcookies:arna.
  8. Låt kakorna ligga på plåten i 2-3 minuter efter gräddning innan du låter dem svalna på galler. Låt dem svalna helt och hållet innan du fyller och garnerar dem.
Läs om vår kommentarspolicy