Krämig varm choklad med gelatinfria marshmallows

Såhär års är en kopp varm choklad typ ett måste. Idag delar jag med mig av ett recept på varm choklad som blir riktigt, riktigt krämig. Vattnig varm choklad är så tråkig tycker jag. Bäst är den just när den är krämig, chokladig och toppad med vispad grädde och hemmagjorda marshmallows.

Jag gör såklart mina marshmallows utan gelatin. Vill du även att den varma chokladen ska vara vegansk är det bara att byta ut den mörka chokladen mot vegansk choklad och vegetabiliska ersättare till vispgrädden och mjölken. Det blir MINST lika gott och MINST lika krämigt.

Det här receptet på krämig varmchoklad med hemmagjorda veganska marshmallows räcker till 2 generösa koppar. Vem dricker du helst en kopp varm choklad med?

Marshmallowsen kan du göra flera dagar innan servering. Bara att förvara dem i en lufttät burk så torkar de inte ut.

Ingredienser (marshmallows utan gelatin):

3,5 msk agar agar pulver

1 dl vatten

4 dl strösocker

1,5 dl vit sirap

neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)

florsocker

 

Gör såhär:

  1. Vispa ihop agar agar pulver, vatten, strösocker och vit sirap i en kastrull. Låt koka upp i 1-2 minuter under fortsatt omrörning innan du häller upp smeten i en bunke.
  2. Vispa på låg hastighet tills smeten blivit vit och öka sedan hastigheten och fortsätt vispa i ca 1 minuter tills smeten blivit seg och kletig.
  3. Olja in en form med neutral olja och pudra rikligt med florsocker. Bred ut smeten i formen och pudra med florsocker även på toppen.
  4. Låt formen stå i kylskåpet i minst 3 timmar innan du tar ut och delar den.
  5. Serveras direkt till en kopp varm choklad eller förvara i lufttät burk.

 

Ingredienser (krämig varm choklad):

2,5 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

1,5 tsk maizena

4 msk strösocker

125 g mörk choklad

vispad grädde och kakao till garnering

Gör såhär:

  1. Vispa ihop mjölk, vispgrädde, maizena och strösocker i en kastrull. Låt koka upp.
  2. Grovhacka den mörka chokladen och tillsätt det till mjölkblandningen när den börjat koka.
  3. Rör om på låg värme tills chokladen smält helt och servera direkt!

 

 

Läs om vår kommentarspolicy